Po robu

Ti fotošutingi so težaško delo!

Pred kratkim smo se znova zbrale punce na kupu in pofotkale novo kolekcijo. Fotostudio smo postavile v prostorni dvorani v novem mladinskem centru v ajdovskih Palah. Ure priprav so bile potrebne, da smo s skupnimi močmi, predvsem pa s Teino in Leino pomočjo, dosegli super videz Mare, pod obvezno opremo se je znašel tudi izolir trak in kak radler ali dva.

Fotografije so kajpak odlične in bodo objavljene tudi v prihajajočem katalogu o mojem delu. Ana, u did it again!

O kolekciji fORMINORA

Pričujoča kolekcija fORMINORA (lat. oblika na robu) od vseh, ki so do sedaj prišle izpod mojih prstov, najmočneje odseva moj ustvarjalni izraz in zbliževanje s keramiko kot prvim medijem mojega oblikovanja.
Z novo kolekcijo skušam umestiti keramiko v njej neznačilna okolja – iščem njej kontrastne materiale, iz nje izvabljam mehkobo in ji spreminjam, dajem obliko.
Poleg tega skušam doseči, da bi kosi keramičnega nakita pripovedovali in vsebovali zgodbo o svojstvenem procesu, s pomočjo katerega nastajajo – od prvega trenutka, ko se kot skupki prstene snovi spustijo skozi ogenj do končne transformacije v trdne predmete.
Pri oblikovanju nakita se vedno ukvarjam z vidikom gravitacije, ki me vodi do značilnih pretiravanj v dimenzijah, kar me večkrat sooča z vprašanjem o nosljivosti in funkcionalnosti nakita.
Pri keramiki z velikostjo naraste tudi teža, kar okrni njeno praktično funkcijo, se pa na ta račun ohrani in poudari njena estetskost.
Rada imam kontraste – lahkotnega in težkega, grobega in nežnega, geometrijskega in organskega, industrijskega in ročno izdelanega.
Keramika je medij, ki mi omogoča raziskovanje vseh omenjenih aspektov.

Foto: Ana Kete
Model: Mara Rogelja
Make up: Tea Goljevšček
Styling: Lea Bolko

Advertisements

3 thoughts on “Po robu

  1. @Nika hvala ti! Saj veš, ko človek dela nekaj z veseljem se to pozna, kot se tudi pri tvojem ustvarjanju!
    @Matilda fotka s prstani je res izpadla divje! Na žalost pa niso ravno za vsak dan, ma če pomisliš dobro, bi najbrž brez problema prestali kakšen fensi večer dokler ne bi bilo pretiranega mahanja z rokami 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s